İstanbul Kağıthane Yeşilce Towers Projesi

İstanbul’un merkezinde kulede ‘yeşil’ yaşam

İstanbul’un hızla gelişen bölgelerinden Kağıthane'de inşa edilen Yeşilce Towers, şehir merkezine olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Bu yanıyla özellikle beyaz yakalı çalışanların tercih edebileceği, tek bloktan oluşan projede, 14 katta toplam 69 geniş daire bulunuyor. 2008 yılında İstanbul'da faaliyetlerine başlayan Tek Trend Yapı tarafından inşa edilen Yeşilce Towers projesi, Haziran 2019 tarihinde teslim edildi. 

Yeşilce Towers’ta geniş daireler

Kağıthane’deki kentsel dönüşümle yenilenen Yeşilce Mahallesi'nde yer alan projede daireler; 2+1, 3+1 ve 4+1 dubleks seçeneklerinden oluşuyor ve büyüklükleri 133 ila 220 metrekare arasında değişiyor. Projede 1+1 küçük daire tiplerine ise, yer verilmemiş. Toplam 8 bin 500 metrekare alan içerisinde inşa edilen Yeşilce Towers projesinde sosyal donatılar da genişçe yer buluyor. Buna göre projede; açık ve kapalı çocuk oyun alanları, spor salonları, buhar odası, sauna, yürüyüş alanları ve açık kapalı otopark öne çıkıyor. Böylece çocuklu ailelerin de rahat edebileceği bir proje tasarımı düşünülmüş. Yeşilce Towers, her ne kadar dikey mimariyle tasarlanan bir şehir merkesi projesi olsa da, yeşil alanlara da oldukça yer verilmiş. Şirketin paylaştığı bilgilere göre, özellikle yürüyüş alanlarında yer alan kamelyalar projeye renk katıyor.  

Yeşilce Towers metroya yakın 

Projedeki daire sahipleri 7/24 güvenlik sistemiyle korunuyor. Dikey mimariyle inşa edilen Yeşilce Towers; Maslak'a 2 kilometre, Levent'e 1 kilometre, İstinye Park AVM'ye 4 kilometre ve Akmerkez'e 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Proje, bu özelliğiyle şehir merkezinden kopmak istemeyenler için bir alternatif oluşturuyor. Lokasyonuyla dikkat çeken proje, Seyrantepe Metro İstasyonu'na yürüme mesafesinde yer alıyor. Yeşilce Towers projesinin çevresinde birçok hastane ve üniversite de bulunuyor. Kağıthane, son dönemde artan kentsel dönüşüm projeleriyle de değerini hızla artırıyor.

Kaynak: https://www.hepsiemlak.com/proje/istanbul-kagithane/yesilce-towers-projesi-2987